Tanzania wildlife gebieden

Bezoek Tanzania met Going Africa Safaris.

Tanzania wildlife gebieden – noord Tanzania

Tanzania heeft een groot deel van haar grondgebied gereserveerd voor wildlife gebieden. De mooiste en meest bezochte wildlife gebieden in het noorden van Tanzania worden onderstaand weergegeven. Laat u route samenstellen door een Tanzania maatwerk specialist.

Arusha NP

 

Arusha National Park

Arusha National Park is een klein park met toch opmerkelijk veel bezienswaardigheden. Arusha National Park ligt dicht bij de gelijknamige toeristen stad en bezit over een kleine krater en  verschillende kratermeren met een regenwoud en een acaciabos. Op heldere dagen zijn vanuit het park Mount Kilimanjaro en Mount Meru prachtig te zien. Bekendste bewoners zijn de zwart-witte Colobus-apen. Verder leven er ook buffels, giraffen en diverse antilopensoorten en kleinere roofdieren. Het park leent zich uitstekend om een dagje te acclimatiseren van u intercontinentale vlucht of een inspannende safari of bergbeklimming door een korte game drive of wandeling naar de waterval te maken. 

Meer informatie over Arusha National Park

lake Manyara

 

Lake Manyara National Park

Op ongeveer twee uur rijden van Arusha ligt Lake Manyara National Park. Lake Manyara National Park ligt tussen de rotsformaties van de Great Rift Valley en Lake Manyara. Rijdt u het park binnen, dan wordt u ontvangen door een bos dat op een tropisch regenwoud lijkt. Eeuwenoude bomen met  waterloopjes, bavianen en blue monkeys vormen de poort naar de open graslanden, moerassen en het Lake Manyara. Lake Manyara National Park kent vele bewoners zoals olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en veel andere antilopensoorten en kleine dieren. Ook heeft u kans om hier de boomklimmende leeuwen te zien. Lake Manyara National Park kent ook een hoge vogeldiversiteit. 

Meer informatie over Lake Manyara National Park

Tarangire

 

Tarangire National Park

Tarangire National Park staat bekend om de beroemde baobabbomen in het noorden en het moeras in het zuiden van het park. Tarangire verschilt van de andere parken en beschikt over een geheel eigen karakter met een geheel eigen verscheidenheid aan wild met vooral de grote populatie olifanten. Het zuiden kenmerkt zich weer door een geheel ander landschap. Vooral in de drogere periode is het zuiden van het park een aanrader. Dieren verzamelen zich daar bij de moeraslanden. In de periode tussen juni en november trekken duizenden dieren, voornamelijk grote kuddes olifanten, wildebeesten, zebra’s, gazellen en antilopen van de droge steppe naar het zuiden van Tarangire voor vers en verkoelend water. Daarnaast heeft u kans om leeuwen, luipaarden, en andere roofdieren te zien die van de gelegenheid gebruik maken om de dorstige dieren te verrassen.

Meer informatie over Tarangire National Park.

Ngorongoro Area


 

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Crater is de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area. In dit unieke gebied leven dieren en mensen zoals de authentieke Masai en Hadzabe gezamenlijk. De conservation Area is onderdeel van het Serengeti ecosysteem dat op zich weer één van ‘s-werelds grootste natuurspektakels is. Vanaf de kraterrand kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid.

Meer informatie over de Ngorongoro Crater

Serengeti

 

Serengeti National Park

Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste wildlifegebied ter wereld. De Sergenti is thuis van de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde. De Serengeti behoort tot één van de  meest complexe en onaangetaste ecosystemen. Serengeti betekent in de taal van de Masai “eindeloze vlakte”. Een naam die het wildlifegebied volledig waarmaakt. Jaarlijks trekken ongeveer anderhalf miljoen hoefdieren (gnoes, zebra’s en gazelles) over deze vlaktes. Vanuit de zuidelijke savannen gaan ze op zoek naar de verse graslanden in de noorderlijke delen en de Masai Mara in Kenia.

Meer informatie over Serengeti National Park

Saadani

 

Saadani National Park

Saadani National Park is Tanzania’s jongste Nationale park en is gelegen aan de Indische Oceaan en in de schaduw van Zanzibar en ongeveer 100 km ten noordwesten van Dar es Salaam. Saadani National Park is bijna zo groot als ons IJsselmeer. Een bijzondere combinatie van strand, rimboe, vlaktes en rivier zijn de kenmerken. Nergens anders tref je dit in Oost Afrika aan. Saadani National Park is een goede keuze voor reizigers die Tanzania al vaker hebben bezocht en de meer bekende parken van Tanzania niet overgeslagen hebben en bijvoorbeeld ook Zanzibar te druk vinden voor een strandvakantie. Saadani National Park is dan een uniek en goed alternatief.

Meer informatie over Saadani National Park.

Tanzania wildlife gebieden – zuid en west Tanzania

Tanzania heeft een groot deel van haar grondgebied gereserveerd voor wildlife gebieden. De mooiste en meest bezochte wildlife gebieden in het zuiden en westen van Tanzania worden onderstaand weergegeven. Laat u route samenstellen door een Tanzania maatwerk specialist.

Selous Game Reserve

 

Selous Game Reserve

Selous Game Reserve behoort met een oppervlakte groter dan Zwitserland en vier keer groter dan de Serengeti tot het grootste beschermde wildlife gebied van Afrika. Er zijn nog steeds gebieden waarvan verwacht mag worden dat er nog nooit mensen zijn geweest. Het reservaat is vernoemd naar de Britse ontdekkingreiziger natuurbeschermer Frederick Courteney Selous. Het ongerepte Selous Game Reserve is een magisch reservaat met een divers landschap. De meren, de Rufiji en Ruaha rivieren met rotspartijen, savannen, bossen en de hete waterbronnen (Maji Moto) vormen daar een onderdeel van.

Meer informatie over Selous Game Reserve

Ruaha

 

Ruaha National Park

Ruaha National Park ligt tussen twee rivieren, te weten de Njombe River en de Ruaha River. Ruaha ligt in Centraal Zuidelijk Tanzania en ligt daarmee in een uniek stukje Afrika. Ruaha National Park is in 1910 uitgeroepen tot beschermd gebied. Ruaha National Park was lange tijd niet bereikbaar en heeft daardoor nog steeds een ongerept en ruig uiterlijk. Tesamen met Rungwa Game Reserve en Usangu Game Reserve ligt Ruaha in een ecologische overgangszone. Flora en fauna van zuidelijk en noordelijk Afrika komen hier voor. De Ruaha River vind haar weg door het park door de grillige rotsformaties. In de droge periode vormt de Ruaha River een levensader. Dieren die in het afwisselende landschap leven worden hiermee van water voorzien. Bergketens, ravijnen, rivieren en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af in dit fraaie nog niet veel bezochte park.

Meer informatie over Ruaha National Park

Katavi NP

 

Katavi National Park

Katavi National Park wordt gezien als één van de toeristische ontdekkingen van de laatste jaren. Toch wordt Katavi National Park nog maar erg weinig bezocht. Een ultieme en avontuurlijke safari is hier nog een garantie. Dit heeft alles te maken met de ligging en dat er niet dagelijke op gevlogen wordt. Een transfer over de weg duurt meerdere dagen. Katavi National Park is het vierde grote park van Tanzania. Maar het weinige bezoek zorgt er ook voor dat het ’t meest ongerept van alle andere parken is. U bezoekt Katavi het best van juli tot oktober. Het landschap bestaat uit prachtige bossen, meren en vlaktes en het wild is hier in grote hoeveelheden te vinden. Dieren zoals olifanten, duizenden buffels, leeuwen, luipaarden, antilopen, zebra’s en giraffes zijn er hier een paar van.

Meer informatie over Katavi National Park

Mikumi

 

Mikumi National Park

Mikumi National Park is omringd door de Uluguru Mountains in het noorden en de Rubeho Mountains in het zuidoosten en beschikt over mooie vlaktes. Mikumi National Park grenst aan het grootste wildlife gebied van Afrika, Selous en is het nationaal park dat het meest dichtbij Dar-es-Salaam ligt. In Mikumi leven onder andere olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elanden, wildebeesten en leeuwen. Verder komen er ongeveer 380 vogelsoorten voor. Het noordelijke en zuidelijke deel van het park wordt gescheiden door een hoofdweg van het zuiden van Tanzania naar Dar es Salaam. Een transfer over de weg vanaf vanaf Dar es Salaam kost ongeveer vier uur.

Informatie over Mikumi National Park

Mahale

 

Mahale National Park

Mahale National Park wordt met name bezocht om een tracking naar de chimpansees te maken. Met de bijzondere combinatie van het heldere blauwe water van Lake Tanganyika met het witte zand, de hoge bergen en de dieren die er leven maken Mahale National Park tot een bijzondere bestemming. Een inspannende zoektocht naar de chimpansees kunnen worden afgewisseld met heerlijke relaxmomenten aan het strand van Lake Tanganyika. Een verblijf van drie nachten is aan te bevelen. U kunt uw geluk om de chimpansees te vinden dan tweemaal beproeven.

Informatie over Mahale Game Reserve

Udzungwa Mountain

 

Udzungwa Mountain National Park

Udzungwa Mountains National Park ligt ten westen van Dar es Salaam en biedt de bezoeker een kans om tijdens de diverse trails die er gelopen kunnen worden verschillende soorten primaten en bedreigde diersoorten te zien. Dit alles in een prachtig Afrikaans regenwoud. Er zijn vijf trails, met ieder een eigen moeilijkheidsgraad. De trails laten u de mooiste plekjes van Udzungwa Mountains zien. Ontdek via de kronkelende en avontuurlijke paden de prachtige watervallen en geniet van de fraaie vergezichten.

Informatie over Udzungwa Mountain National Park

Tanzania wildlife gebieden – veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Tanzania. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Tanzania specialist. In de regel kan er vanwege goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen