Tanzania safaris

Bezoek Tanzania met Going Africa Safaris.

Tanzania safaris – Type safari’s

Onderstaand geven we de safari vormen weer welke u tijdens een Tanzania safari kunt maken. Een combinatie van safari vormen is vanzelfsprekend ook mogelijk. Laat u adviseren door Going Africa Safaris, dé Tanzania safari specialist.

lodge safari Tanzania

 

Lodge safari

Een lodge safari in Tanzania hoeft u lang niet altijd voor de hoofdprijs te maken. Een juiste mix aan accommodaties in of nabij een wildlife gebied is belangrijk. Extra luxe van de accommodatie staat niet automatisch garant voor een betere widllife beleving. Maar er zijn factoren die wel degelijk in het voordeel spreken van een betere beleving. Een lodge safari staat onder begeleiding van een gids die u de gehele reis begeleid. U deelt tijdens de safari in het noorden van Tanzania de auto (ook tijdens de activiteiten) niet met reizigers anders dan uw eigen gezin, familie of groep vrienden vallende onder de maatwerk boeking. In Zuid-Tanzania is dit anders geregeld en deelt u tijdens de activiteiten in de regel de auto met andere gasten van de betreffende accommodatie.

Voorbeeld Tanzania lodge safari’s

Tanzania safaris

 

Privé kampeersafari

Wilt u meer avontuurlijk van Tanzania genieten, dan is een privé kampeersafari iets voor u. Met een eigen gids en assistent gids/kok reist u door de noordelijke parken van Tanzania. De tent wordt voor u opgezet en weer afgebroken. In de Serengeti is het mogelijk om gebruikt te maken van speciale campsites in de bush. Daarmee mijdt u de drukkere public campsites in het park. Bij de andere wildlife gebieden wordt in de regel op een campsite van een accommodatie (net buiten het park) overnacht. Deze safari vorm is veel goedkoper dan de lodge vorm terwijl u natuurlijk wel in dezelfde gebieden de game drives maakt.

Voorbeeld privé kampeersafari Tanzania

groepssafari Tanzania

 

Lodge safari (groep)

De groepssafari in Tanzania waarbij u in accommodaties overnacht en in een kleine groep van de noordelijke parken van Tanzania geniet wordt steeds populairder. Voor veel mensen is dit een mooie en leuke eerste kennismaking met een safari in Tanzania. Het grootste voordeel is wel dat er een aantrekkelijk prijs is gekoppeld aan deze safari vorm. Verder wordt het vertrek ook gegarandeerd bij minimaal aantal deelnemers (afhankelijk van welke groepssafari). Er is sprake van vaste vertrekdatums, route en accommodaties. Nadeel is dus wel dat de route of accommodatie niet even via maatwerk kan worden aangepast. Maatwerk zal dus voorafgaande of nadien plaats moeten vinden. Denk bijvoorbeeld aan een strandbestemming.

Voorbeelden groepssafari lodges 

Wayo safari

 

Wayo Africa Safaris

WAYO Africa Green Camps en Safaris krijgt van ons de welverdiende aandacht. WAYO Africa is in staat om fantastische safari- en excursie- mogelijkheden aan te bieden. Een regelmatige vraag die we ontvangen is, “We willen graag naar het noorden van Tanzania, maar niet naar de drukte”. Via WAYO is dit mogelijk. De Green camps in Lake Manyara en de Serengeti liggen op bijzondere plekken. Zo biedt WAYO ook de mogelijkheid om in de Serengeti een avontuurlijke wandelsafari te ondernemen. Weg van massa toerisme en nog duurzaam ook.   

WAYO Africa Safaris

Tanzania safaris

 

Wandelsafari Tanzania

 

Wandelsafari Ruaha NP

Bent u een “Africa lover” of de romantische avonturier die met bravoure en hartstocht wil genieten van een ultiem avontuur? Dompel u onder in de afgelegen gebieden van Ruaha NP en geniet van een volle week vol avontuur in de verre uithoeken van Ruaha NP. Echt iets voor degenen die een allround bush-experience wil ervaren. U verkent op een intieme manier via wandelsafari’s en game drives de bush van Ruaha NP. Een ultieme manier om één ​​van de meest afgelegen gebieden van Afrika te leren kennen. 

Wandelsafari Ruaha National Park  

Tanzania safaris – veel plezier bij uw verdere voorbereidingen.

Met bovenstaande informatie hopen we u voldoende de weg te hebben gewezen voor een mooie safari in Tanzania. Bedenk dat rechtstreeks bij een lokale organisatie of accommodatie vaak duurder is dan wanneer u gebruik maakt van een Tanzania specialist. In de regel kan er vanwege goedkoper worden ingekocht en kan dit al snel 5% tot 10% schelen wanneer u boekt via een specialist als Going Africa Safaris.
Er wordt dan ook meer financiele zekerheid geboden omdat u boeking onder Stichting Garantiefonds Reisgelden valt.

Chat openen